626 ezret gyűjtöttünk a léthatáron élőknek

Vágólapra másolva!
Kötelezővé vált minden évben rekordösszeget gyűjteni a repiajándékok elárverezéséből, ami ugyan nagyon nehéz, de idén is sikerült. A tavalyinál huszonhat ezerrel többet gyűjtöttünk, így összesen 626 ezer forintot utaltunk át a Léthatáron Alapítvány számlaszámára.
Vágólapra másolva!

Idén is megrendeztük a már hagyományosnak számító karácsonyi repiajándékok árverését, amin a Kreatív Csoport és az Origo mellett az Index, a Figyelő, a Malackaraj, a Critical Mass, a Hírszerző, a Hvg.hu, az Indohaz.hu, a Wan2 és a Tv2 is részt vett. A tavalyi - akkor rekordösszegnek számító - 600 ezret idén megtoldottuk még 26 ezerrel, így összesen 626 ezer forintot utaltunk át a Léthatáron Alapítvány számlájára.

Az árverésen részt vevő szerkesztőségek azért döntöttek az aukció mellett, mert úgy gondolják, hogy újságíróként nem fogadhatnak el ajándékokat olyan cégektől és egyéb szervezetektől, amelyekről egyébként munkájuk során írniuk kell, hiszen ez azt a látszatot keltheti, mintha nem kezelnék őket pártatlanul. Az első árverésen, 2007-ben 283 ezer forint gyűlt össze.

A késő éjszakába nyúló és ivászatba torkolló árverésen 120 alkalommal csattant a kalapács a kikiáltók vezényletével a Sirályban.

Az árverésen összegyűjtött 626 ezer forintot a Léthatáron Alapítvány kapja, ebből az általuk üzemeltetett éjszakai szálláson 76 embernek tudnak minden reggel gyümölcsöt adni egészen áprilisig.