Adventi naptár

A töltelék elkészítéséhez a cukrot serpenyőben, lassú tűzön megolvasztjuk és halványsárgára pirítjuk. A dióbelet durvára vágjuk, belekeverjük a folyékony cukorba, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt és 1 evőkanál vizet. Jól elkeverjük, majd hűvös helyre tesszük. A lisztből, margarinból, cukorból, sóból és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Kézzel cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk és hideg helyen 30 percig pihentetjük. A tésztát három részre osztjuk. Egy adagot kerekre nyújtunk és kibélelünk vele egy tortaformát. A második adagot kinyújtva kibéleljük a tortaforma oldalát. A diós-tejszínes masszát a tészta alapjára kenjük. A maradék tésztát is kerekre nyújtjuk és a töltelék tetejére helyezzük.
A széleket jól nyomjuk egymáshoz.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 45 percig
sütjük. Ha megsült, a torta oldalát késsel azonnal elválasztjuk a forma oldalától, nehogy a kifolyt töltelék rászáradjon. A formában hagyjuk kihűlni.
Rama Receptklub Nyomtat Bezár


Hozzávalók:
a töltelékhez:
35 dkg cukor
30 dkg dióbél
1 dl habtejszín
a tésztához:
16 dkg RAMA margarin
35 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás