Mogyorós-diós kifli

Az élesztőt elmorzsoljuk, egy csipet cukorral és 3 evőkanál liszttel langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a margarint és a maradék lisztet, a tojást, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mogyorót, a diót és a napraforgó-magot apróra vágjuk. Kis tűzön megolvasztjuk a cukrot, karamellizáljuk és a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt. Lassú tűzön sűrűre főzzük, belekeverjük a mogyorót, diót, a napraforgó-magokat és a mazsolát. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, először 3 csíkra, majd háromszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta és kifliket tekerünk a tésztából. Margarinnal kikent sütőlapon elrendezzük a kifliket és 10 percig még kelesztjük. Összekeverjük a tojássárgáját és a tejet, ezzel megkenjük a kifliket és előmelegített sütőben, 225 °C-on, 15 perc alatt megsütjük.
Rama Receptklub Nyomtat Bezár


Hozzávalók:
a tésztához:
6 dkg RAMA margarin
5 dkg élesztő
5 dkg cukor, 50 dkg liszt
2,5 dl tej, 1 db tojás
1 csipet só
a töltelékhez:
5 dkg mogyoró, 5 dkg dióbél
1 evőkanál napraforgómag
10 dkg cukor
1 dl habtejszín
7,5 dkg rumba áztatott
mazsola
margarin a sütőlap megkenéséhez
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
a sütemény megkenéséhez