Túrós kalács

A cukrozott cseresznyét feldaraboljuk. A mazsolát, a feketeszemű mazsolát, a kockára vágott citrom- és narancshéjat, a cukrozott cseresznyét és a rumot összekeverjük. Egy éjszakára állni hagyjuk. A margarint megolvasztjuk.
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a koriandert, a tojást és a margarint egy edénybe tesszük. A keményítőt, a mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk.
A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd a mazsolás-rumos keveréket hozzáadva összekeverjük. Margarinnal kikenünk egy őzgerincformát és egy sütőlapot.
A tésztát a formába helyezzük és nyitott felével lefelé fordítva a sütőlapra tesszük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük. Kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.
A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük és bevonjuk vele a kalácsot. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk, kinyújtjuk és beborítjuk vele a kalácsot. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Rama Receptklub Nyomtat Bezár


Hozzávalók:
17,5 dkg RAMA margarin
10 db cukrozott cseresznye
5-5 dkg mazsola,
darabolt cukrozott citromhéj
és narancshéj
3 evőkanál rum
20 dkg sovány túró
12,5 dkg Koronás Finom
minőségi kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 teáskanál reszelt citromhéj
1/2 teáskanál őrölt koriander
1 db tojás
7,5 dkg keményítő
10 dkg darabolt mandula
30 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
RAMA margarin a forma kikenéséhez
10 dkg baracklekvár
30 dkg marcipánmassza
20 dkg Koronás porcukor