Szedertorta

A grahamlisztet zsiradék nélkül, kb. 5 percig pirítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a mézzel habosra kikeverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük és a tojássárgája krémhez adjuk. A citromhéjat, a lisztet és a pirított darát összekeverjük és lazán a krémbe dolgozzuk. A sütőforma aljára sütőpapírt helyezünk, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 175 C-on, 30-35 percig sütjük, majd kihűtjük. A szedret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és a mézzel összekeverjük. A tejszínt felverjük. A tortát kettévágjuk, az alapot a felvert tejszínhabbal megkenjük, a szedret a habon elterítjük, majd a másik lappal befedjük. A tejszínt a porcukorral kemény habbá felverjük és a torta tetejét és oldalát a tejszínhabbal bevonjuk. A tetejét a szederrel díszítjük.
Rama Receptklub Nyomtat Bezár


Hozzávalók:
a tésztához:
7,5 dkg grahamliszt
4 db tojás
10 dkg méz
1 csipet só
1/2 teáskanál reszelt cit-
romhéj
1 evőkanál búzaliszt
a töltelékhez
40 dkg szeder
2 evőkanál méz
2 dl tejszín
a díszítéshez
10 dkg szeder
2 dl tejszín
1 evőkanál Koronás por-
cukor