Eszter torta

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük a tojások keményre felvert habját. Margarinnal kikent, liszttel meghintett formába öntjük (tetszés szerint torta- vagy hosszúkás forma) és megsütjük (200 °C, kb. 15 perc), majd az alábbi krémmel megtöltjük.
A krém elészítése:
A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a margarint, összekeverjük és végül egy kevés vízben felfőzött zselatint keverünk hozzá. Az elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, a tetejét vastagon megszórjuk vaníliás porcukorral. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a cukorréteg ropogós legyen. Friss gyümölccsel vagy befőttel és tejszínhabbal kínáljuk.
Rama Receptklub Nyomtat Bezár


Hozzávalók:
6 db tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
a krémhez:
18 dkg RAMA margarin
4 db tojássárgája
25 dkg túró, 25 dkg cukor
6-7 dkg vaníliás porcukor
5 g zselatin