Hozzávalók 4 személyre:

300 g sárgarépa, 30 g füstölt szalonna, 1 csomag Rama Crème Bonjour zöldfűszeres, 2 evőkanál liszt,
800 ml Knorr sajtszósz, fél citrom
leve, és pár szelet citrom,
1 evőkanál cukor,
3 szál petrezselyem, só,
frissen őrölt fekete bors

Sárgarépa-Zöldfűszeres-Leves

A sárgarépát egy durva reszelőn lereszeljük. Egyharmadát félre tesszük. A maradék sárgarépa reszeléket és a füstölt szalonnát 20 g Rama margarinnal 3 percig pároljuk. A Rama Crème Bonjour zöldfűszerest és a lisztet hozzákeverjük. A sajtszósszal az egészet kb. 15 percig közepes tűzön főni hagyjuk. A citromot forró vízzel megmossuk és szárazra töröljük. Egyik felét vékony szeletekre vágjuk, a másikat kifacsarjuk. A maradék sárgarépa reszeléket szintén Rama margarinon megpároljuk, kb. 2 percig. A cukrot rászórjuk, és aranybarnára karamellizáljuk. A szeletekre vágott citromot hozzáadjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk. A levest sóval, borssal, a petrezselyemzölddel és a citromlével ízesítjük, forrásig főzzük. Tálaláskor a karamellizált sárgarépa rezselékkel kínáljuk.
Rama Receptklub Bezár