Kezdődik a világ legjobb munkája

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Elhagyta az Egyesült Királyságot Ben Southall, aki májusban nyerte el a "világ legjobb állását". A 34 éves petersfieldi lakos 34 ezer pályázó közül került ki győztesen, és hivatalosan július 1-jén kezd majd a Hamilton-szigeten. Saját blogja szerint Ben most az ausztráliai Brisbane-ben van, innen megy majd tovább a trópusi szigetre.

A győztes apja, Duncan Southall a BBC tudósítása szerint annyit mondott, hogy a fia nagyon lelkes volt a pénteki induláskor, és a család augusztusban látogatja majd meg Bent, aki eddig a karitatív szektorban dolgozott, a következő hat hónapot pedig az Ausztráliához tartozó, trópikus Hamilton-szigeten "kell" majd eltöltenie.

A világ legjobb állása abból áll, hogy hat hónapon keresztül fel kell fedezni egy ausztrál szigetet, és a látottakról internetes naplóban, illetve egyéb módokon kell a közvéleményt tájékoztatni heti egy alkalommal - az élményeken túl a "fárasztó" munka jutalma 110 ezer amerikai dollár, azaz nagyjából 23 millió forint.

A Hamilton-szigeten 800-an laknak, a 18 lyukas golfpálya, az öt hotel és a számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőség miatt azonban évi 125 ezer turista keresi fel a partokat.