Dohányfüstmentes munkahelyeket akarnak Hódmezővásárhelyen

Vágólapra másolva!
Arra kéri a hódmezővásárhelyi munkáltatókat a helyi polgármester, hogy csatlakozzanak az önkormányzat dohányfüstmentes munkakörnyezetet teremtő programjához - írja az MTI. 
Vágólapra másolva!

Levélben arra kérem a város 1 700 munkáltatóját, kezdeményezzék a dolgozóknál, hogy munkahelyüket nyilvánítsák dohányfüstmentessé - mondta Lázár János fideszes politikus sajtótájékoztatóján. A polgármester közölte, előzetesen mát több munkaadóval egyeztettek, s ők pozitívan fogadták a kezdeményezést, melyhez levélben jelezte csatlakozását Szabó Pál is, a legtöbb munkavállalót foglalkoztató magyar cég, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

Lázár János emlékeztetett rá, néhány héttel korábban az önkormányzati intézmények és cégek kollektívái a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel összhangban döntöttek arról, hogy munkahelyük szeptember 1-jétől dohányfüst-mentessé válik. A 35 intézménynél és cégnél ez összesen 3.500 munkavállalót érint.

Az önkormányzat döntött arról, hogy valamennyi munkavállalónak ingyenes többletjutatásként fölajánlja a dohányzásról leszoktató programon történő részvételt. Ennek érdekében már fölvették a kapcsolatot különböző orvos szakmai szervezetekkel - tudatta a politikus.