Százezer forintot kerestek a pultosok a Sziget Fesztiválon

Vágólapra másolva!
Megérte az idei Sziget-fesztiválon munkát vállalni. A pultosok egy hét alatt 90-100 ezer forintot is megkereshettek, és a többi dolgozó sem panaszkodhat: átlagfizetésük 30-80 ezer forint között mozgott. Emellett a 35 ezer forintért árusított "ottalvós" hetijegyekért sem kellett fizetniük. A legjobban azonban az őket alkalmazó vállalkozók kerestek - derül ki a Népszabadság cikkéből. 
Vágólapra másolva!

A lap kint dolgozó vendéglátósokat, karszalag-ellenőrzőket és biztonsági őröket kérdezett. A beszámolókból kiderült: a legjobban a pultosok kerestek, ők a szétosztott borravalóval átlagosan 90 ezer forintra számíthattak. Bár volt olyan kocsma, ahol mindössze 30 ezer forint ütötte a pultosok markát, ez az összeg azonban inkább a ritkábban előforduló bérek kategóriájába tartozott - világlik ki a riportból.

Karszalag-ellenőrzők 500 forintos órabérért

Kevesebb pénz ütötte a karszalag-ellenőrzők market, akik óránként 500 forintért dolgoztak. Napi 10-12 óra munkával így 35 ezer forintot kereshettek meg, a biztonsági őrök fizetése szintén 500 forint volt, ehhez - ha épp étkezési idő volt - ingyenes ellátás is járt.
Az alkalmazók ezzel szemben milliós nagyságrendű összegeket kerestek meg. Az egyik vendéglátóipari egység üzemeltetője a lapnak elmondta: tapasztalatai szerint elég ügyetlen az, aki egy hét alatt nem tud 10 millió forintot összehozni. A bérleti díjak egyébként szintén milliós nagyságrendűek voltak.