Külföldi munkát ajánlanak egy héten át

Vágólapra másolva!
Nemzetközi mobilitiási hét kezdődött hétfőn Európa-szerte. Magyarországon hét városban várják a munkaadók a külföldi munkavállalás iránt érdeklődőket. Az EU tagországokból érkeznek munkavállalási tanácsadók és munkaadók, így közvetlenül náluk lehet állásra vadászni - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A külföldi munkavállalási lehetőség köztudatba emelése a célja az Európa 230 városában zajló mobilitási hétnek. Holnap Zalaegerszegen, majd Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Szerencsen, pénteken Esztergomban, szombaton Budapesten rendeznek nemzetközi állásbörzét. Az Esztergomban toborzó cégek - magyarok és szlovákok - 63 munkakörben közel ezernégyszáz dolgozónak kínálnak majd munkát.

Nagy-Britanniától Finnországig

Érkeznek munkaadók az EU nyugat-európai tagországaiból is. Nagy-Britannia, Németország, Finnország, Franciaország, Svédország, Írország, Dánia, Norvégia, Hollandia foglalkoztatói és Eures (az Európai Foglalkoztatási Szolgálat) tanácsadói személyesen is toborozzák a hiányszakmák képviselőit. Főleg a minőségbiztosítás, a számítástechnika, a gépgyártás, az autószerelés, a húsfeldolgozás, a közlekedés, az egészségügy, a kereskedelem, az idegenforgalom kínál azonnal betölthető állásokat a szakmunkásoknak és a diplomásoknak egyaránt.