Nőtt a regisztrált álláskeresők száma

Vágólapra másolva!
Egy év alatt országosan egy százalékot emelkedett a regisztrált álláskeresők száma. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében húsz százalék felett a ráta - derül ki a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal adataiból.
Vágólapra másolva!

A regisztrált álláskeresők a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya december végén országosan 10,1 százalék volt, közel egy százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban (9,2 százalék). Nagy különbségek figyelhetőek meg az egyes országrészek között. Budapesten 3 százalékos, Pest megyében 4,3, Győr-Moson-Sopron megyében 4,4 százalék volt a ráta, ugyanakkor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 22,5 illetve 20,8 százalék. Az országos átlag körülbelül fele, 5,2 százalék volt az arány Komárom-Esztergom megyében, és nem sokkal magasabb, 6,4 százalékos ráta jellemezte Vas megye munkanélküliségét.

Egy évvel korábban, 2006 decemberében Budapesten 2,7 százalék volt a mutató, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 19,6 százalék, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 18,6 százalék.