260 ezer forintos fizetést kínálnak a munkaadók

Vágólapra másolva!
Szerdán nyílik és csütörtök késő délutánig tart a Budapesti Corvinus Egyetem őszi állásbörzéje, amelyen hatvan cég közel ezer állásajánlatára és 500 szakmai gyakorlati helyére vadászhatnak a fiatalok. A "Karrierexpón" kiállító cégek átlagosan bruttó 260 ezer forintos kezdő fizetést ajánlanak a pályakezdő gazdasági diplomásoknak.
Vágólapra másolva!

Az egyetem Fővám téri épületében tartandó karrierfórumra most is többnyire nagy, multinacionális cégek jönnek el. Az egyetemi karrier iroda kiállítók körében végzett felméréséből kiderül, bár az elmúlt évekhez képest továbbra sem nő jelentősen a diplomás állások száma, a szakmai gyakorlatot meghirdető munkáltatók egyre többen vannak, és egyre több szakmai gyakorlatost keresnek. A számok azt mutatják, hogy a bolognai rendszer kötelező szakmai gyakorlati félévét mind a hallgatók, mind pedig a munkáltatók jól tudják hasznosítani.

Közel ezer üres álláshely végzősöknek

A "Karrierexpón" legalább 500 szakmai gyakorlatos találhat munkáltatót magának, akik jobbára pénzügyi, HR, marketing, informatikai, kontrolling, értékesítési, tanácsadási, logisztikai, számviteli és műszaki területeken keresnek tehetséges utánpótlást.

Az azonnal vagy folyamatosan betölthető állások száma idén ősszel megközelíti az ezret. Főleg pénzügyi, informatikai, értékesítési, HR, számviteli, kontrolling, logisztikai, műszaki és marketing pozíciókra keresnek friss és fiatal diplomásokat, a gyakornoki és vezető-utánpótlási programok mellett.

A diplomás állásvadászok átlagosan bruttó 260 000 forintos kezdőbérre számíthatnak, természetesen attól függően, hogy melyik iskolában diplomáznak és milyen szinten, valamint mi jellemzi idegennyelv-tudásukat, mennyi szakmai gyakorlatuk van, végül milyen szektorban kívánnak elhelyezkedni - áll a Budapesti Corvinus Egyetem közleményében.