[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Pintér Zsoltkönyvkórház

Extrém esetek álláspályázatoknál - történetek Pintér Zsolt fejvadásztól

2006.04.07., 13:00|Utolsó módosítás:2006. 04. 07., 12:59|

Egy férfi, aki az önéletrajzában lévő fényképén teljes öltöny helyett teljes vadászfelszerelésben pózol, nyakában egy anakondával, egy pályázó, aki kórházi élményeit taglalta önéletrajzában, és egy ügyfél, akik hol fülét, hol orrát piszkálta a felvételi beszélgetésen. Pintér Zsolt fejvadászt, a "Hogyan csináljunk karriert? - Az álláskeresés enciklopédiája" című könyv szerzőjét kérdeztük többdiplomás felsővezetők bakijairól.

Pintér Zsolt, fejvadász

JÁTSSZ ONLINE!

"Egy alkalommal például az ügyfél a beszélgetés során amellett, hogy gyakorlatilag feküdt a széken, pótcselekvésként folyamatosan hol az orrát, hol a fülét piszkálgatta. Amikor pedig kis változatosságra vágyott, úgy döntött, a bokája felé veszi az irányt - és elkezdte vakargatni. Az úr egyébként egy több nyelven beszélő menedzser volt.

A válás és a kórházi élmények ecsetelése a cv-ben

Az önéletrajzok is tudnak hasonló meglepetést okozni. Egy rendkívül képzett, intelligens, a politikával is kacérkodó középkorú menedzser önéletrajzában például a szakmai múltja mellett a következőket osztotta meg az olvasókkal: Párizsban történt látogatása során vakbélgyulladást kapott, ami miatt haza kellett jönnie. Egy budapesti kórházban ápolták két hétig, ahol egyébként borzasztó ízű volt az étel...

Vadászruhában, vadászkalapban a fényképen - állatbarátként

De ez még mind semmi! A legjobban akkor lepődtünk meg, amikor a kezünkbe fogtuk egy multinacionális cég területi igazgatójának pályázatát. Az abban lévő fényképen ugyanis az úr egy terepszínű vadászruhában, vadászsapkában pózolt - nyakában egy anakondával. Ráadásul az önéletrajzában az igazgató megjegyezte: állatbarát vagyok.

"Jobbra a családom, balra a hobbim"

Egy szintén többdiplomás, több nyelven beszélő menedzser pedig bár a képén nem vadászruhában szerepelt, mégis megnevettetett minket. A fotón az úr jobb karján egy három év körüli kislány ült, balján pedig egy óriáskígyó volt. A kép alá a következőket írta: jobb karomon a családom, bal karomon a hobbim.

40 éves hölgy miniszoknyában, mélyen kivágott felsőben

Az öltözködéssel kapcsolatban is néha túllőnek a célon a pályázók. Az interjúra egy negyven éves menedzser hölgyet vártunk, aki meg is érkezett, de az ilyenkor ajánlott kosztüm helyett nagyon mini szoknyában, fekete harisnyában, amelyhez ráadásul fehér, térdközépig érő csizma, és mélyen kivágott felső társult.

Cserépgyárba Armani öltönyben

Persze ennek az ellenkezőjével is találkoztunk már. Egy téglaipari vállalkozás (cserépgyár) termelési vezetőt keresett, és a kiválasztás utolsó köreiben gyárlátogatásra hívta a lehetséges pályázókat. Az egyik jelöltnek sikerült erre az alkalomra Armani öltönyt felvenni fényesen tiszta cipővel. Ami egyébként egy állásinterjún kiváló ízlésre vall, a gyárlátogatás során azonban nem feltétlenül. A belépés után ugyanis a pályázó gyakorlatilag azonnal elsüllyedt az agyagban.

Lejegyezte: Oroszi Babett

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »