Rekordot döntött Obama beszéde

Vágólapra másolva!
Barack Obama múlt heti beszédére több mint 38 millió amerikai volt kíváncsi. A demokrata elnökjelölt ezzel nézettségi rekordot döntött.
Vágólapra másolva!

Barack Obama demokrata elnökjelölt múlt csütörtökön hivatalosan is elfogadta kinevezését, ennek kapcsán tartott beszédét pedig 38,4 millió amerikai követte figyelemmel - 4,2 millióval több, mint amennyi az olimpia nyitóünnepségébe kapcsolódott be.

Obama azonban nemcsak az olimpiát előzte meg, de jócskán maga mögé utasította a többi politikust is: beszéde a legnézettebb politikai felszólalás lett, amely egy konvenció zárásaként hangzott el.

A 2004-es demokrata jelölt, John Kerry mondandóját 24,4 millióan hallgatták végig ebből az alkalomból, és ellenfele, George W. Bush 27,6 millió nézőt vonzott. A nézettséget mérő Nielsennek csak 1996 óta vannak napi adatai a többnapos küldöttgyűlésről, így a rekordot csupán valószínűsítették a meglévő adatokból.

Mindenesetre az idei demokrata konvenció össznézettsége is lepipálja a korábbiakat: amíg a négynapos eseményt most átlagosan 30,2 millióan követték figyelemmel, addig ez 2004-ben 24,4 millió, négy évvel azelőtt pedig 20,6 millió nézőt érdekelt.