Egy ír bukmékernél már Obama győzött

Vágólapra másolva!
Már három héttel a választások előtt kifizeti a nyereményt egy bukméker azokna, akik Barack Obama győzelmére fogadtak. Az irodavezető szerint az utolsó elnökjelölti vita után egyértelmű, hogy Obama legyőzi John McCaint. Ez olyan biztos, hogy 9 euróra csak 1-et fizetnek. Ha mégis McCain nyerne, 1 euró befektetéssel 5-öt lehetne nyerni.
Vágólapra másolva!

Írország legnagyobb bukmékerirodája már most, három héttel az amerikai elnökválasztás előtt kifizetett több mint egymillió eurót azoknak, akik Barack Obama demokrata párti jelölt győzelmére fogadtak. Paddy Power, az iroda vezetője elmondta: A szerdán megrendezett utolsó elnökjelölti vita és az arról készített felmérések alapján biztosra veszik Obama győzelmét a republikánus párti jelölttel, John McCainnel szemben. Az eseményre továbbra is felvesznek fogadásokat.

"Szerintünk ennek a versenynek vége van, és gratulálunk mindenkinek, aki Obama győzelmére fogadott. Bár az utolsó vitán nem volt nagyon formában, úgy gondoljuk, több mint eleget tett azért, hogy november 4-én nyerjen" - közölte Power. A cégvezető szerint az amerikai elnökválasztásra vonatkozó fogadásokon a nyár eleje óta folyamatosan egyre nagyobb lett az illinois-i szenátor győzelmi oddsa, ma már 1 a 9-hez, ami azt jelenti, hogy 9 euró befizetésével nyerhető 1 euró. McCain győzelmi esélye most 5 az 1-hez, vagyis 1 euró befektetéssel nyerhető 5. Az elnökválasztás eredményére eddig 10 ezer fogadást tettek a cégnél.

Power szerint a cégnek még soha nem volt ilyen bátor akciója, noha többször megteszik, hogy az esemény bekövetkezte előtt kifizetnek bizonyos szerencsejátékosokat. Beismerte azonban, hogy nem mindig jönnek be merész húzásai. Júniusban például az esemény előtt kifizetett összesen több mint 80 ezer eurót azoknak a fogadóknak, akik úgy gondolták, hogy az írek a népszavazáson támogatni fogják az Európai Unió lisszaboni szerződését, amit végül is elutasítottak.