Százezer rajongója előtt bírálta McCaint Obama

Vágólapra másolva!
Rekordméretű tömeg, több mint százezer híve előtt beszélt Denverben Barack Obama. A demokraták elnökjelöltje ellenfelét, John McCaint bírálta, aki szerinte végre bevallotta, hogy sok a hasonlóság közte és a népszerűtlen Bush elnök között.
Vágólapra másolva!

Minden korábbinál nagyobb, a rendőrség becslése szerint több mint százezres tömeg gyűlt össze vasárnap Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt kampányrendezvényén a Colorado szövetségi állambeli Denverben.

Vasárnap még annál is többen voltak kíváncsiak Obama beszédére, mint október elején a Missouri állambeli Saint-Louisban, jóllehet a rendőrség már az ottani hallgatóság létszámát is mintegy százezresre becsülte.

Obama, aki kilenc nappal az elnökválasztás előtt továbbra is vezeti a népszerűségi listát republikánus párti ellenfelével, John McCainnel szemben, McCain egyik kijelentését bírálta. A republikánus párti jelölt az NBC tévécsatornának vasárnap reggel ugyanis úgy nyilatkozott, hogy a párt "ugyanazon filozófiáját" vallja, mint a hivatalából jövő januárban távozó George Bush elnök.

Obama úgy fogalmazott, hogy McCain végre valamelyest őszinte volt, bevallotta, hogy közte és Bush között valójában sok a hasonlóság.

McCain az elmúlt időben védekezni kényszerült, amennyire csak lehetséges, igyekszik elhatárolódni a választók körében népszerűtlen Bushtól. Az Obama-kampány egyik leggyakoribb reklámja viszont azt sulykolja, hogy McCain a szenátusban szavazatai 90 százalékával Busht támogatta.