Obamáról nevezik el a kenyai újszülötteket

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnökválasztás másnapján az újszülött babák több mint fele Barack Obamáról vagy feleségéről kapta a nevét a kenyai Kiszumu kórházában. A kismamák a névválasztással ösztönözni szeretnék a gyerekeket.
Vágólapra másolva!

Az újszülött babáknak több mint a felét Barack Obamáról vagy feleségéről, Michelle Obamáról nevezték el az anyák a kenyai Kiszumu város kórházában, Obama elnökké választásának másnapján - írja a BBC. Az anyák a BBC szerint azzal indokolták a névválasztást, hogy reménykednek benne: ez ösztönzően fog hatni a gyerekeikre.

Kiszumu közel fekszik ahhoz a faluhoz, ahol Obama apja született és nevelkedett, a környéken nagyon népszerű az Egyesült Államok új elnöke.

A lapnak nyilatkozó Pamela Adhiambo ikreknek adott életet az elnökválasztás utáni éjszakán. Fiát Barack Obamának, lányát pedig Michelle-nek nevezte el. "Már jóval az elnökválasztás előtt meghoztam ezt a döntést, és ugyanezeket a neveket adtam volna, akár nyer, akár veszít Obama" - mondta Adhiambo.

Az asszony hozzátette: azt szeretné, hogy gyerekei keményen dolgozzanak, és érjenek el olyan eredményeket, mint Obamáék. A kismama meghívta otthonába az elnöki párt, hogy látogassák meg a nevüket viselő babákat.