Republikánus közlekedési minisztert választott Obama

Vágólapra másolva!
A 63 éves Ray LaHood, Illinois állam egyik republikánus párti kongresszusi képviselőjét szánja Barack Obama megválasztott amerikai elnök közlekedési miniszteri posztra. Obama csütörtökön a pénzügyi felügyelet eddigi vezetőjét, Mary Schapirót jelöli a New York-i tőzsdefelügyelet (SEC) élére.
Vágólapra másolva!

Illinois állam egyik republikánus párti kongresszusi képviselőjét fogja jelölni Barack Obama megválasztott amerikai elnök a közlekedési miniszteri posztra - közölte szerdán az amerikai Demokrata Párt egy neve elhallgatását kérő illetékese. A kiszemelt Ray LaHood 63 éves, 14 éve tagja a képviselőháznak.

Robert Gates védelmi miniszter után LaHood lehet a második, aki republikánus létére várhatóan tagja lesz az Obama-adminisztrációnak.

Demokrata párti illetékesek azt is elmondták, hogy a megválasztott amerikai elnök csütörtökön a pénzügyi felügyelet eddigi vezetőjét, Mary Schapirót jelöli az utóbbi időben sokat bírált New York-i tőzsdefelügyelet (SEC) élére. A bírálatok szerint a felügyeletnek látnia kellett volna a Wall Street közelgő válságának jeleit. A bankok tetemes tőzsdei veszteségei szakértők szerint jelentős mértékben hozzájárultak a jelenlegi pénzügyi válság kialakulásához.

Obama miniszterjelöltjei, és a tőzsdefelügyelet élére kiszemelt személy is csak szenátusi jóváhagyás után foglalhatják el a felkínált posztot.