Csak Clinton és Obama maradt a ringben

Vágólapra másolva!
Kiszáll a demokrata elnökjelöltségért folyó harcból John Edwards egykori észak-karolinai szenátor. Eddig se nagyon szólt bele a versenybe, jócskán le volt maradva a fej fej mellett álló Barack Obama és Hillary Clinton mögött.
Vágólapra másolva!

Ugyanott jelentette be kiszállását a versenyből John Edwards, ahol egy évvel ezelőtt megkezdte kampányát: New Orleans vároásban.

Azt nem közölte, hogy melyik demokrata jelöltet fogja támogatni: Barack Obamát vagy Hillary Clintont. Egyik munkatársa a CNN-nek azt mondta, egyelőre nem fog senki mellé sem állni, de lehet, hogy később támogatásáról biztosítja valamelyik indulót.

Barack Obama és Hillary Clinton szoros versenyben van a demokrata elnökjelöltségért, előbbi Iowában és Dél-Karolinában, utóbbi New Hampshire-ben és Nevadában aratott fontos győzelmeket az előválasztások során. Edwards ugyan stabilan őrizte harmadik helyét, de az arányokon látszott, nem tud beleszólni a két másik jelölt küzdelmébe.

A szenátor kiszállásával a demokrata térfélen csak Clinton és Obama marad. Bár hivatalosan még versenyben van Mike Gravel egykori alaszkai szenátor is, az ő esélyei a nullával egyenlők.

Az elemzők szerint populista üzenetekkel kampányoló Edwards négy évvel ezelőtt is próbálkozott már az elnökjelöltség megszerzésével. Akkor addig jutott, hogy alelnökjelölt lett John Kerry mellett, aki viszont elbukott George Bushsal szemben.