Elküldték Obama mögül a fejkendős nőket

Vágólapra másolva!
Kitessékeltek két muzulmán fejkendős nőt Barack Obama hátteréből egy detroiti kampányrendezvényen; az amerikai Demokrata Párt valószínű elnökjelöltjének kampánystábja utólag elnézést kért tőlük.
Vágólapra másolva!

Az Obama-kampány önkéntesei terelték ki a két muszlim nőt a pódium mögül, ahol később az afro-amerikai szenátor lépett fel. A fejkendőt viselő hölgyeknek azért kellett helyet változtatniuk, mert "nem mutattak volna jól" a félig afrikai, félig amerikai származású leendő elnökjelölt mögött a fotókon és a tévéközvetítés során.

Obamát az idei elnökválasztási kampány során több burkolt támadás érte származása és vallása miatt, olyan hamis állítás is elhangzott és blogokban ma is terjed, hogy voltaképpen muszlim vallású. Néhány hónapja keringett egy fotó, amelyen a korábbi kenyai látogatáson tartózkodó Obama turbánnal a fején és köntösben látható.

A hétfői esetről beszámoló Politico magazin megjegyezte: a jelöltek "emberi hátterének" kiválasztása kényes feladat, a politikusokat körülvevő arcoknak mindig az adott üzenetet kell erősíteniük.