[origo] - usa 2008> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


EREDMÉNYEK

DEMOKRATÁK

Forrás: Getty ImagesBarack ObamaFelemelkedett a mélyből, reményt és változást hirdet, és már pusztán a jelölése bekerül a történelemkönyvekbe.

REPUBLIKÁNUSOK

Forrás: Getty ImagesJohn McCainPéldát mutatott hősiességből, nem fél kimondani a fájdalmas igazságokat és hajlamos külön utat járni.

A rasszista kártya kijátszásával vádolják Obamát

[origo]|2008. 08. 01., 17:36|Utolsó módosítás:2008. 08. 01., 18:05|

A rasszizmus kártyájának kijátszásával vádolják Barack Obamát a republikánusok. Az amerikai elnökválasztás demokrata jelöltje ugyanis azzal válaszolt az őt ért legújabb támadásra - amelyben Britney Spearshez hasonlították -, hogy azzal is fogják vádolni: nem úgy néz ki, mint a bankjegyeken szereplő elnökök.

Kijátszotta a rasszista kártyát - vádolják Barack Obama demokrata elnökjelöltet a republikánusok. Obama ugyanis azt mondta, hogy a republikánusok azzal próbálják majd elijeszteni a szavazókat tőle, hogy "nem úgy néz ki, mint más elnökök a dollárbankókon". Ezzel reagált a McCain-stáb legújabb hirdetésére, amelyben a rendezvényein hatalmas tömegeket vonzó Obamát Paris Hiltonhoz és Britney Spearshez hasonlították.

"Szóval senki sem gondolja, hogy Bushnak vagy McCainnek vannak megoldásai az előttünk álló kihívésokra, úgyhogy azzal próbálkoznak, hogy elijesszék önöket tőlem... 'Tudjátok, nem elég hazafias. Fura neve van. Tudjátok, nem úgy néz ki, mint más elnökök a bankókon. Kockázatos" - mondta Obama szerdán a Missouri állambeli Springfieldben.

"Barack Obama kijátszotta a rasszizmus kártyáját... Ez megosztó, negatív, szégyenteljes és rossz" - közölte Rick Davis, John McCain republikánus elnökjelölt kampánymenedzsere. Szavaival McCain is egyetértett.

Davis megjegyzésével biztossá tette, hogy elkerülhetetlen kampánytéma lesz a faji kérdés, vagyis konkrétan Obama bőrszíne - írja a New York Times. A lap szerint azonban a fegyver kétélű: bejöhet sok fehér kétkezi munkásnak, de vissza is üthet, ugyanis már egyes republikánusok is túlzóan negatív hangvételűnek tartják McCain kampányát.

RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

PARTNEREK