Messiásnak gúnyolták Obamát

Vágólapra másolva!
Öntelt, túlzásokra hajlamos messianisztikus alakként festették le Barack Obamát, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltjét egy John McCaint népszerűsítő internetes kampányhirdetésben.
Vágólapra másolva!

A republikánus párti jelölt, McCain támogatói között elektronikus levélben terjesztett kampányfilm "Az Egyedüliként" utal Obamára, kifigurázva az illinois-i szenátor beszédeiből vett néhány fennkölt mondatot.

A közelmúltban elhunyt Oscar-díjas színész, Charlton Heston is feltűnik a képkockákon: amint a Tízparancsolat című, 1956-ban készült bibliai film Mózeseként szétválasztja a tengert, s azt mondja, "Íme, az ő csodálatos keze", feltűnik az "Obamát elnöknek" felirat.

"Barack Obama lehet az Egyedüli" - mondja a narrátor, majd felteszi a korábbi kampányfilmekből már ismert kérdést: "De készen áll-e arra, hogy vezető legyen?".

McCain - akinek kampánycsapata a héten keményen támadta Obamát - azt mondta az őt a hirdetésről faggató újságíróknak, kell egy kevés humorérzék az elnökválasztási kampányban.

"Egészen szomorú, hogy azon a napon, amelyen megtudtuk, hogy 51 ezer amerikai elveszítette az állását, egy elnökjelölt efféle ifjúkori bolondozásra használja az idejét" és a rá irányuló nem csekély figyelmet - reagált Obama egyik szóvivője.