Őrizetben egy Obama megölésével fenyegetőző férfi

Vágólapra másolva!
Ha megválasztják elnökké, meggyilkolná Barack Obama demokrata elnökjelöltet - ezzel fenyegetőzött egy férfi Floridában. Raymond Hunter Geisel Bushra is tett hasonló megjegyzést. Amikor kihallgatták, azt mondta viccelt.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek egy férfit csütörtökön Floridában, az Egyesült Államokban, mivel Barack Obama demokrata elnökjelölt meggyilkolásával fenyegetőzött. Raymond Hunter Geisel egy továbbképző tanfolyamon mondta azt osztálytársainak, hogy ha elnökké választják Obamát, akkor meggyilkolja.

A fenyegetésről eskü alatt tett vallomást az amerikai titkosszolgálat egyik ügynöke, aki azt állítja, Geisel azzal fenyegetőzött, hogy "megöli, elrabolja, sebesülést okoz az egyik vezető amerikai elnökjelöltnek, aki Barack Obama szenátor" - idézte a CNN. A politikus - az első afroamerikai, akinek komoly esélye van az elnökségre - a napokban érkezik Floridába kampánykörútja során.

Geisel autójában és miami hotelszobájában - ahol egy óvadék-kezesi tanfolyamon vett részt - találtak egy 9 milliméteres pisztolyt, és lőszert - többek között puska- és páncéltörő golyókat, rendőrségi vészvillogókat, golyóálló mellényt, egy machetét, két könnygázgránátot, és más katonai felszereléseket. Osztálytársai szerint Geisel július 25. és 28. között rasszista megjegyzéseket tett Obamára, és közölte, "ha megválasztják, magam gyilkolom meg".

Geiselnek ugyanakkor a jelenlegi elnökről sincs túl jó véleménye, egyik osztálytársa szerint azt mondta egy óra után, hogy "utálja George W. Busht, és szívesen golyót röpítene a fejébe".

Geisel kihallgatásakor azt mondta, nem emlékszik rá, hogy mondott-e ilyeneket, "de ha meg akarná ölni Obama szenátort, egyszerűen lelőné egy mesterlövész-puskával". Később hozzátette, csak viccelt.