Epres grízgombócok

Vágólapra másolva!
Kedvencünk, az eper már ott piroslik hívogatóan a piaci standokon. A májusi gyümölcsnél nincs finomabb csemege, vele készíti heti finomságainkat Kaldeneker György szakács.
Vágólapra másolva!

Tegyünk egy lábasba 2 pohár tejet, adjunk hozzá 1 pohár búzadarát, tegyünk bele egy citrom vékonyan meghámozott héját és egy kevés cukrot. Készítsünk belőle sűrű tejbegrízt.
Ha kissé kihűlt, keverjük bele 2 tojás sárgáját. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, közepébe tegyünk 1-1 szem epret. Forrásban levő vízben főzzük ki. A szokásos módon forgassuk meg pirított zsemlemorzsában.

Kínáljunk hozzá eperöntetet, amit a következőképp készítsünk el: friss epret tegyünk egy turmixgépbe, adjunk hozzá citromlevet és cukrot ízlés szerint. Jól turmixoljuk össze, passzírozzuk át.