Csirkemell bazsalikomos májjal

Vágólapra másolva!
Több olvasónk kért tőlünk ragus recepteket, ezért a következő napokban teljesítjük a kívánságokat. Szakácsunk, Kaldeneker György ragus recepteket ajánl.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 csirkemell, só, őrölt bors, friss kakukkfű, oregánó, bazsalikom, hidegen sajtolt olívaolaj, 1 bögre összekockázott póréhagyma, 20 dkg csirkemáj, 1 kisebb cukkini

A csirkemellet szeleteljük fel, sóval, őrölt borssal, friss kakukkfűvel vagy oregánóval fűszerezzük be. Serpenyőben felforrósított kevéske olívaolajban hitelen lángon, mindkét oldalát süssük pirosra.
Egy másik serpenyőbe öntsünk két-három evőkanál olívaolajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a póréhagymát, a nagyobb darabokra szedett csirkemájat és a felkarikázott cukkinit. Fűszerezzük őrölt borssal, sóval és bazsalikommal. Állandó kevergetés mellett erős lángon pároljuk körülbelül 5 percig. Ha a csirkemáj már nem véres, akkor biztosak lehetünk, hogy elkészült a májas ragu.
Egy nagy tányérra tegyünk rozmaringos sült burgonyát, mellé a megsütött csirkemell szeletkékből, majd halmozzuk a tetejére a májas ragut.

Bazsalikom helyett használhatunk oregánót, majorannát vagy kakukkfüvet is.