Mézes-fűszeres gesztenye

Vágólapra másolva!
A gesztenye az őszi gyümölcsök közül az egyik legfinomabb. Hagyományos elkészítése mellett - gesztenyepüré, sült gesztenye - érdemes kipróbálni néhány újdonságot is. Szakácsunk, Kaldeneker György receptjei segítenek ebben.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kg gesztenye, 250 g cukor, 300-400 ml víz, két diónyi darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 3 rozmaringág, só, 3 evőkanál méz

A gesztenyét sütőben süssük meg, majd a héját szedjük le.

Készítsük el a cukorszirupot. Egy lábasban olvasszuk meg a kristálycukrot, ha kezd barnulni, engedjük fel a vízzel. Tegyük bele a vékonyra felszeletelt gyömbért, az egészben hagyott chili paprikát, a rozmaringot, kevés sót, a mézet és a megtisztított gesztenyét.

Forraljuk fel, majd ha kihűlt, tegyük zárható üvegekbe. Pár nap múlva összeérnek az ízek.