Céklás röszti

Vágólapra másolva!
A röszti német eredetű burgonyaétel. A krumplis finomságot szaftos húsételek köreteként ajánljuk, de önmagában is kitűnő fogás. A különféle rösztikkel szakácsunk, Kaldeneker György ismertet meg bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 250 g főtt cékla reszelve, 250 g nyers burgonya reszelve, 1 evőkanál liszt, 1 tojás, só, őrölt bors, olaj a sütéshez

A lereszelt céklát és burgonyát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a lisztet és az egész tojást. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval, majd az egészet keverjük jól össze.

Egy serpenyőbe forrósítsunk fel egy-két evőkanálnyi étolajat, majd kanállal kis halmokat tegyünk a röszti masszából. Nyomkodjuk laposra, és közepes lángon mindkét oldalát süssük két-két percig.
Ha elkészült, tegyük tálcára, tetejét kenjük meg krémsajttal, majd szórjunk rá füstölt pisztráng darabokat. Fogyaszthatjuk kecskesajttal is, de finom körete lehet grillezett kacsamellnek is.