Kukoricakrémleves szárított paradicsommal

Vágólapra másolva!
A szárított paradicsom igazi mediterrán különlegesség. A napon aszalt paradicsomot olajba, sokszor olívaolajba téve tartósítják, kis üvegekben árulják. A déli finomság felhasználáshoz ad a héten tippeket szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 3 vöröshagyma, 1 teáskanál római kömény, 1 pohár sárgaborsó, 1,5 liter víz, 2 evőkanál borecet, 15 darab szárított paradicsom, 1 cukkini, 2 pohár morzsolt kukorica, őrölt fehérbors, só, 1 zöldségleveskocka

Egy leveses fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra felvágott vöröshagymát és a római köményt. Addig pirítsuk, míg a hagyma üveges nem lesz. Tegyük bele a sárgaborsót, ecetet, szárított paradicsomot, majd öntsük fel vízzel. Ízesítsük sóval és őrölt fehérborssal. Addig főzzük míg a sárgaborsó puha nem lesz.
Fagyasztott vagy konzerv kukoricát is tegyük a levesbe, forraljuk jól össze, majd merülő mixerrel pürésítsük. Finomlyukú szűrőn passzírozzuk át, adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit, majd tegyük újra vissza a tűzre. Forraljuk 1-2 percig.
Leveses csészékbe tálaljuk, tetejét szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel.