Szezámmagos keksz

Vágólapra másolva!
Ezen a héten müzlis kekszek receptjét mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György. Ha már süti, akkor legyen egészséges! Az elkészített sütiket egy régi, nagyitól elkért öblös befőttesüvegbe tölthetjük, konyhánk dísze lehet. De számítsunk rá, hogy nem fogja sokáig díszíteni a lakást, mert hamar kieszik majd belőle a finomságokat.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 175 ml margarin, 250 ml barnacukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 500 ml liszt, 1 teáskanál sütőpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 250 ml pirított szezámmag

Egy edényben a margarint addig keverjük, míg könnyű habos nem lesz. Adjuk hozzá a barnacukrot, és még keverjük pár percig. Üssük bele a tojást, majd utána adjuk hozzá a vaníliás cukor, liszt és sütőpor-szódabikarbóna keverékét. Végezetül a szárazon megpirított szezámmagot is szórjuk bele, és dolgozzuk jól össze.
Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd evőkanállal 3-3 centiméter távolságra diónyi halmokat halmozzunk. Forró, 150 fokos sütőben süssük 15-20 percig.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, jól zárható dobozban vagy befőttesüvegben sokáig eltarthatjuk.