Narancsos forró csoki

Vágólapra másolva!
Még javában tombol a tél, sokat didergünk. Ebben a zord időben jólesik egy pohár szívet-testet felmelegítő forró ital. A héten forró italok receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 liter tej, 0,5 liter víz, 1 db narancs, 250 g keserű csokoládé, 5 cl narancslikőr

Öntsük a tejet és a vizet egy lábasba, majd adjuk hozzá a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig.

Vegyük ki a tejből a narancs héját, tegyük bele az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel újra, majd vegyük le ismét a tűzről és várjunk még egy kicsit, utána keverjük hozzá a narancslikőrt.

Még melegen töltsük poharakba, tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítsük.