Könnyen, olaszosan

Vágólapra másolva!
Sokan úgy gondolják, hogy az olasz konyha csak nehezen emészthető tésztákból, pizzákból és rengeteg kalóriát tartalmazó húsételekből áll. Pedig rengeteg zöldségfélét, könnyű szárnyasokat, soványka vörös húsokat - borjút, marhát, bárányt - és változatos halételeket is találhatunk a kínálatban.
Vágólapra másolva!

Papfojtó tészta salátában (langyos saláta)

Hozzávalók 4 adaghoz:
200 g papfojtó tészta (csak víz, liszt és egy kis só hozzáadásával készült házi sodrott, gyúrt tészta), de helyettesíthető durumlisztből készült fussili vagy penne tésztával is. 100 g vékonyra szeletelt pármai sonka, 100 g vizes mozzarella, 100 g koktélparadicsom, 100 g ceruzabab, 1 kiskanál olivapástétom, 2 evőkanál olivaolaj, 10-12 friss bazsalikomlevél

A pármai sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az összedarabolt mozzarellát és a felezett koktélparadicsomot, ezután belekeverjük az olivapástétomot, az olivaolajat és a finomra vágott bazsalikomleveleket. Csipetnyi sóval ízesítsük, majd kóstolás után adjuk hozzá a sós vízben forrázott ceruzababot, győződjünk meg róla, hogy elég intenzívek-e az ízek, mert a tészta úgyis sokat felvesz, végül keverjük össze a roppanósra főzött tésztával.

Energiaérték: kb. 310 kcal/adag

Vitaminos gyümölcskompozíció

Forrás: fitt.infoHozzávalók 4 adaghoz:
150 g friss málna, 300 g kivi, 300 g friss ananász, 100 g cukor vagy méz, 40 g szeletelt mandula, 60 g natúr pisztácia mag, egy citrom leve

A megtisztított gyümölcsöket tetszés szerinti darabokra aprítjuk, majd a citromlevet a cukorral és egy kevés vízzel simára keverjük, és a gyümölcsökre öntjük. Teflon serpenyőben a mandulát és a durvára összemorzsolt pisztáciát lassan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőhöz, és finoman összekeverjük. Előhűtött üvegkelyhekben tálaljuk.

Energiaérték: 240 kcal/adag

Ez a könnyű, gyümölcsös desszert igazi vitaminbomba, mivel a gyümölcsökben megtalálhatók a vízben oldódó vitaminok, mint B és C vitaminok, a magvakban pedig a zsírban oldódók: A, D, E és K vitaminok.

Bresaola szeletek kelkáposzta levélen, paprika öntettel

Forrás: fitt.infoHozzávalók 4 adaghoz:
500 g kelkáposzta, 200 g bresaola (olasz érlelt hátszín felvágott)

Öntet:
1/2 dl extra szűz olivaolaj, csipetnyi só, ízlés szerint őrölt feketebors, 2-3 szál friss kakukkfű, egy kis csokor petrezselyem, 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 50 grammos), 2-3 evőkanál víz, egy fél citrom leve

Először az öntet elkészítésével kezdjünk: a kaliforniai paprikát és a petrezselymet finomra vágjuk, majd az öntet többi hozzávalójával összekeverjük, ezután az alaposan megmosott friss kakukkfüvet belemorzsoljuk, jól összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek kioldódjanak.

A leveleire szedett kelkáposztát sós vízben, 2-3 perc alatt leforrázzuk, lecsöpögtetjük, majd tányérra rakjuk. Ezután a vékonyra szeletelt bresaolát tetszés szerint ráhelyezzük és meglocsoljuk az öntettel.

Energiaérték: kb. 150 kcal/adag