Gazdag zöldségleves parmezánnal

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten a márciusi zimankóra tekintettel zöldségekből készíthető, egyszerű levesek levesek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 2 szelet húsos császárszalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 2 szál sárgarépa, 2 zellerszár, fél fej kisebb kelkáposzta, 3 szál kakukkfű, 1 zöldségleves kocka, 200 g koktélparadicsom, só, őrölt bors, frissen reszelt parmezán sajt

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a felkockázott szalonnát, pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, addig pároljuk, míg a hagyma üveges nem lesz.

Öntsük bele a vizet, forraljuk fel, majd tegyük hozzá a felszeletelt sárgarépát, zöldségleves kockát, a zellert és a nagyobb kockára vágott kelkáposztát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, sóval és őrölt borssal. Főzzük legalább 15 percig. Végezetül adjuk hozzá a koktélparadicsomot is. A paradicsommal már nem kell főzni, elég, ha jól átforrósodik. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor elég, ha újramelegítéskor tesszük bele a paradicsomot.

Tálaljuk levesestányérokba, tetejére bőven szórjunk a reszelt parmezán sajtból.