Főzzünk grapefruitdzsemet!

Vágólapra másolva!
A héten grapefruittal készült ételeket mutat be szakácsunk, Kaldeneker György. A grapefruit gyógyító hatását már ötszáz évvel ezelőtt is ismerték. Vértisztító, zsírégető, vérnyomáscsökkentő és nyugtató hatású. Pár szem grapefruitmag rendszeres elrágásával csökkenthetjük a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1,5 kg sárga és rózsaszín grapefruit vegyesen, 5 dl grapefruitlé, 1 csomag lekvárzselésítő, 0,5 kg kristálycukor

A grapefruitot éles késsel hámozzuk meg úgy, hogy a fehér részét is távolítsuk el. Vágjuk négy felé, és a közepében lévő fehér ereket is metsszük ki a késel. Aprítsuk kis darabokra, majd tegyük egy lábasba. Az egyik grapefruit héjáról vágjuk le a fehér keserű részt, majd metéljük vékony csíkokra. Ezt is tegyük a gyümölcshúshoz.

Öntsük rá a fél liter gyümölcslevet, majd keverjük hozzá a zselésítőt. Forraljuk fel, majd tegyük bele a cukrot. Főzzük még legalább 3-4 percig. Tisztára mosott befőttes üvegekbe töltsük a még forrásban lévő dzsemet, zárjuk le jól, és azonnal állítsuk fejre öt percre. Így tartósítószer nélkül készíthetjük. Száraz, hűvös helyen sokáig eltartható.