Sajtfelfújtrolád salátával

Vágólapra másolva!
Gyümölcsök, zöldségek, egzotikus és hazai hozzávalók új szerepben, pikáns receptekben. Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók a felfújthoz: 6 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, 2 teáskanál mustár, 25 dkg vegyes reszelt sajt ( trappista, ementáli), 2 evőkanál reszelt parmezán, 3 tojás, só, őrölt bors
A töltelékhez: 3 szelet bacon, 2 szál újhagyma, 2 teáskanál mustár, 3 evőkanál tejföl, fél összekockázott pritaminpaprika, őrölt bors

Egy közepes méretű lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, keverjük össze. Kis adagokban, állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a forró tejet, körülbelül egy percig forraljuk. Még melegen keverjük bele a reszelt sajtokat, mustárt, a tojások sárgáját. Sóval és őrölt borssal ízesítsük. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan dolgozzuk a sajtos masszába. Tegyük egy 30x25 centis tepsi (átlagos méretű) aljára sütőpapírt, majd a tésztát borítsuk rá. Lapátkanállal simítsuk el egyenletesen, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen a massza.
Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig. Ha elkészült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, majd az aljáról húzzuk le a sütőpapírt. Még melegen göngyöljük fel, mint egy piskótatekercset, és várjuk meg, míg kihűl.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A töltelékhez vágjuk kis kockákra a szalonnát, tegyük egy serpenyőbe, majd pirítsuk meg. Vigyázzunk, nem kell teljesen ropogósra sütni, ha már sistereg, adjuk hozzá a felkockázott paprikát és a felkarikázott újhagymát. Egy-két percig pároljuk. Vegyük le a tűzről, majd ha kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt és a mustárt. Ha szükséges, sóval és őrölt borssal ízesítsük.

A kihűlt roládot óvatosan tekerjük vissza, majd a szalonnás töltelékkel kenjük meg. Göngyöljük újra vissza és éles késsel kétcentis ferde szeleteket vágjunk belőle. Tálalás előtt langyosítsuk fel.
Friss ropogós salátalevelekkel tálaljuk. Nagyszerű előétel.