Zöldséges kuszkusz

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A mai napon egy észak-afrikai étel elkészítésének rejtelmeibe avat be bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 pohár kuszkusz, 1 kisebb lilahagyma, fél darab piros kaliforniai paprika, egy csokor friss menta, 10 szem koktélparadicsom, 1 cukkini, só, örölt bors, olívaolaj

Egy kis lábasba öntsünk egy pohár vizet, adjunk hozzá egy-két evőkanál olívaolajat és ízlés szerint sót. Forraljuk fel, majd öntsük bele a kuszkuszt. Takarjuk le, és azonnal vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni legalább öt percig.

Villával morzsoljuk szét és még melegen keverjük bele a felkockázott lilahagymát, cukkinit, paprikát, a félbevágott koktélparadicsomot és a durvára összevágott mentát, valamint a petrezselyemzöldet. Fűszerezzük őrölt borssal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Önálló salátaként is fogyasztható, de kiváló kiegészítője bárányból készült ételeknek. Szívesen készítem grillpecsenyék mellé is.