Zellerpürével töltött paradicsom

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A mai napon egy zöldségétel elkészítésének rejtelmeibe avat be bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók 6 darabhoz: 6 nagyobb paradicsom, 2 közepes méretű zeller, 1 evőkanálnyi vaj, só

A paradicsomokat mossuk meg jól, majd vágjuk le a tetejüket a kétharmadánál. Kávéskanállal szedjük ki a magját.

A zellert tisztítsuk meg, vágjuk kisebb darabokra, tegyük egy kis lábasba, öntsük fel vízzel és sózzuk meg. Főzzük körülbelül 15 percig. Szürjük le a főzőlevét, dobjuk a vajat a tetejére, mejd kézi mixerrel pürésítsük.

A kivájt paradicsomokat töltsük meg a pürével, a paradicsomok tetejét helyezzük vissza rá. Tálalás előtt forró sütőben melegítsük át.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Grillezett lazac-, bárány-, sertés- és szárnyasételek mellé tálaljuk köretként.