Párolt paradicsomos spenót

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy tavaszi köret elkészítésének módját mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók 6 adaghoz: 60 dkg friss spenótlevél, két gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 evőkanál vaj, őrölt szerecsendió, őrölt bors, só

A spenótleveleket tisztítsuk meg, majd többször mossuk meg hideg vízben, csepegtessük le.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, egy percig pároljuk. Adjuk hozzá a spenótleveleket kisebb adagokban, várjuk meg míg összeesik. Ízesítsük sóval, őrölt szerecsendióval és őrölt borssal. Erős tűzön pároljuk két-három percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A párolás végén adjuk hozzá a kimagozott és összekockázott paradicsomokat. A paradicsommal már nem kell tovább párolnunk.

Hal- és bárányételek finom körete.