Magyaros pulykanyárs grillen

Vágólapra másolva!
A következő napokban nyárias fogásokat és grillezett finomságokat ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kg pulykamell filé, 1 kis tubus gulyáskrém, fekete bors, 1 dl joghurt, 3 zöldpaprika, 2 cukkini, 3 vöröshagyma, 20 dkg húsos császárszalonna, olívaolaj

A pulykamell filét vágjuk kétszer két centis kockákra. Tegyük tálba, majd nyomjuk rá a gulyáskrémet, daráljunk rá fekete borsot és adjunk hozzá két evőkanál natúr joghurtot. Keverjük jól össze és tegyük a hűtőbe pár órára.

A paprikát, cukkinit, vöröshagymát és a húsos császárszalonnát szeleteljünk fel. A hússal váltakozva fűzzük fel bambusz vagy fém nyársra. Faszénparázson mindkét oldalát süssük pirosra. Sütés közben olívaolajjal kenegessük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Köretnek nyársra fűzött és parázson megsütött zöldségeket kínáljunk. Jól illik mellé a paradicsomos-almás chutney, vagy a paprikalekvár is.