Hozzávalók: 50 dkg királyrák, 2 csokor friss rozmaringszár, fél-fél színes paprika, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, őrölt bors, tabasco szósz, 1 csokor friss korianderlevél
A dresszinghez: fokhagyma, dijoni magos mustár, joghurt, tabasco, majonéz
A megtisztított királyrákot mossuk meg hideg vízben, majd csepegtessük le jól. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a finomra vágott korianderlevelet, durvára darál borsot, csorgassunk rá kevéske tabascoszószt és 2 evőkanál olívaolajat. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe pár órára.
A rozmaringszárakat vágjuk 4-5 centis darabokra, végeit hegyezzük ki. A rákokat két végüknél tűzzük össze a rozmaringszárral, úgy, hogy közé egy-egy kis kockányi színes paprikát fogjunk.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat, dobjuk bele a bepácolt rákokat, majd erős tűzön pár percig kevergetés mellett süssük pirosra.
Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor kemény lesz. A rákok akkor a legfinomabbak, ha csak félig sültek meg.
Tálaljuk nagy tányérra, mellé fokhagymával, dijoni magos mustárral, joghurttal és tabascoszósszal ízesített majonézmártást kínáljunk.