Almával és sajttal töltött avokádó

Vágólapra másolva!
A mai napon egy kellemesen könnyű nyárias fogást ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 db avokádó, 1 db savanykás alma, 20 dkg ementáli sajt, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál mustár, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, őrölt fehérbors, só

Az avokádókat vágjuk hosszanti irányban kétfelé, magjukat távolítsuk el, kávéskanállal vagy karalábévájóval szedjük ki a húst. A húst tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a meghámozott és vékony csíkokra vágott almát és az ugyancsak csíkokra vágott sajtot.

Csorgassuk meg a citrom levével, adjuk hozzá a majonézt, mustárt, tejfölt, ízesítsük sóval és őrölt fehérborssal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Óvatosan keverjük össze, majd töltsük vissza a kivájt avokádókba. Tetejét vékony csíkokra vágott sajttal szórjuk meg. Jól behűtve tálaljuk.