Zöldcitromos kardhalsteak

Vágólapra másolva!
A mai napon egy finom halételt ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: egy szelet 3 centi vastagságúra vágott kardhal szelet (kb. 1 kg), 2 db zöldcitrom, 4 evőkanál vaj, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, halfűszer keverék, 3 evőkanál olívaolaj

A halszeletet vágjuk négy vagy hat nagyobb darabba. Sóval, halfűszer keverékkel, összevágott zöldpetrezselyemmel és reszelt zöldcitrom héjával ízesítsük. Csorgassuk meg pár evőkanál olívaolajjal, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
Egy nagy serpenyőbe forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a haldarabokat, majd mindkét oldalát közepes hőfokon süssük pirosra.
Vegyük ki a serpenyőből, majd tegyük bele az egyik meghámozott és felkockázott citromot, valamint egy evőkanál vajat. Rakjuk vissza a megsütött halat, és jól forraljuk össze.

Köretnek póréhagymás kínai tésztát adjunk.

Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj, 1 póréhagyma fehér része, őrölt gyömbér, 1 csomag kínai metélt tészta

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy nagy serpenyőbe forrósítsuk fel az olívaolajat, dobjuk bele a vékonyra metélt póréhagymát. Ízesítsük sóval, kevéske gyömbérrel. Öntsünk alá egy dl vizet, fedjük le, és pároljuk pár percig. Ha elkészült, kifőzött kínai metélt tésztával keverjük össze.

Tálaljuk nagy tányérra, tetejére tegyük a megsütött halat, csorgassuk meg a citromos szósszal, majd dekoráljuk zöldcitromcikkel.