Olívabogyós húsos táska

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy vendégváró finomság receptjét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 30 dkg darált marhahús, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss oregánó, 1 db kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db tojássárgája, 8-10 szem zöld olívabogyó, só, őrölt bors, 1 teáskanál liszt

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát, pirítsuk addig, míg a hagyma üveges nem lesz. Tegyük bele a darált marhahúst, fűszerezzük összevágott oregánólevéllel (ha nincs friss, akkor használjunk egy teáskanálnyi szárított oregánólevelet), őrölt borssal, és ízlés szerint sózzuk. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg pirulni nem kezd, majd szórjuk rá a lisztet, keverjük össze, öntsünk hozzá kevéske vizet, és tegyük bele az összevágott zöld olívabogyót. Körülbelül 10 percig pároljuk még, ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, 8-10 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassuk ki. Közepére egy teáskanálnyi húsos ragut tegyünk, majd a tészta széleit kenjük meg a tojássárgájával. Hajtsuk rá az egyik felét, és ujjunkkal jól nyomkodjuk össze a széleit. Tegyük sütőlapra és előmelegített sütőben 170-180 fokon süssük körülbelül 15-20 percig, míg aranysárgára nem sülnek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kínáljunk hozzá paprikasalátát!

A színes paprikákat vágjunk kisebb kockákra, tegyük egy salátástálba. Csorgassunk rá olívaolajat, citromlevet, daráljunk rá borsot, adjunk hozzá durvára összevágott petrezselyemzöldet. Ízesítsük sóval, majd jól keverjük össze. Kis tálkákban tálaljuk a húsos táskák mellé. Készíthetjük paradicsommal és lilahagymával együtt is.