Kapros marhabecsinált

Vágólapra másolva!
A becsinált onnan kapta a nevét, hogy minden hozzávalót együtt főznek meg, egy edényben, majd besűrítik, és úgy fogyasztják. Ma egy ilyen finomságot mutat be szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 40 dkg sovány marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 2 evőkanál margarin, só, őrölt bors, 1 dl tejszín, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál étkezési keményítő

Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk addig míg a hagyma üveges nem lesz, majd tegyük bele a kis kockákra vágott marhahúst is. Sóval, őrölt borssal, összevágott kaporral fűszerezzük. Ha a pároló levét elfőtte, pótoljuk vízzel.

Ha a hús megpuhult, hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a szaftot. Dúsítsuk tejszínnel, ízesítsük citromlével, és jól forraljuk össze. Tálalás előtt még szórjunk bele frissen összevágott kaprot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk nagy tányérokra, köretnek főtt árpagyöngyöt készítsünk.
Forrásban lévő sós vízben addig főzzük az árpagyöngyöt, míg a szemek megpuhulnak, majd leszűrjük és kevéske vajjal keverjük össze.