Zöldséges-csirkés tésztasaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy egyszerűen elkészíthető salátát mutat be, mely tökéletes ebéd vagy vacsora, ugyanis sok zöldséget tartalmaz, de van benne fehérje, szénhidrát és zsír is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 200 g tészta (köretnek való; egészségesebb, ha durumlisztből készült), 200 g hideg csirkesült, 1 kisebb fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1 db cukkini, 1 szál sárgarépa, 1 csokor friss bazsalikomlevél, 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, só, fél citrom leve, fekete bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Vigyázzunk, ne főzzük túl!
A brokkolit szedjük rózsáira, majd ezt is főzzük forrásban lévő sós vízben egy-két percig. Készíthetjük úgy is, hogy a tészta utolsó perceiben a főzővizébe dobjuk a brokkolit. Szűrjük le, és addig hűtsük hideg vízzel, míg teljesen ki nem hűlt.

Tegyük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felszeletelt hideg csirkesültet, az ugyancsak vékony csíkokra vágott cukkinit, sárgarépát és a félbevágott koktélparadicsomokat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Daráljunk rá feketeborsot. Ízesítsük sóval és citromlével, csorgassuk meg olívaolajjal, tépkedjük bele a bazsalikomleveleket, majd óvatosan keverjük össze. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk üvegtálkákba, tetejét bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Elkészíthetjük hideg bárány-, sertés-, pulyka- vagy megmaradt halsülttel is.