Libamáj salátán, birsalmalekvárral

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György a következő napokban ünnepi és karácsonyi ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 8 kisebb szelet libamáj, 1 fej vörös tépősaláta (fejes salátával is elkészíthető), 1 doboz madárbegysaláta, 1 db kifli, 3 evőkanál olívaolaj a sütéshez, őrölt feketebors, 4 evőkanál birsalmalekvár

Az öntethez: 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál magos mustár, 1 csipet só, késhegynyi őrölt bors
Díszítéshez: koktélparadicsom

A libamájszeleteket szórjuk be durvára őrölt feketeborssal, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.
A jól megmosott és lecsepegtetett salátaleveleket helyezzük el ízlésesen nagy tányérokra.

Készítsük el az öntetet: tegyük egy kis befőttes üvegbe az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a mustárt és az őrölt borsot. Zárjuk le, majd jól rázzuk össze. Csorgassuk meg vele a tányérra helyezett salátaleveleket. A saláta tetejére szórjunk felkarikázott és a sütőben aranybarnára sütött kiflikarikákat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a libamájszeleteket, majd mindkét oldalukat süssük pirosra. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl! Akkor a legfinomabb a libamáj, ha a közepe egy kicsit rózsaszín marad.

Még forrón tálaljuk a saláta tetejére, kanalazzunk mellé a birsalmalekvárból. Félbevágott koktélparadicsommal díszítsük.

Még finomabb a libamáj, ha bazsalikommal is fűszerezzük.