Marokkói fahéjas csirke

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 4 db csirkemell filé, 1 csipetnyi sáfrány, 2 evőkanál vaj, 1 db vöröshagyma, 1 db fahéjrúd, fél teáskanál őrölt gyömbér, só, őrölt bors, 2 db paradicsom, 1 evőkanál méz, 1 db csirkeleves kocka.

Vágjuk a csirkemell filéket nagyobb darabokra, majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat és erős lángon pirítsuk addig, amíg a külső része pirosodni kezd.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Ezután vegyük ki a lábasból a húsdarabokat és szórjuk bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük vissza a csirkehúst, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomot, majd fűszerezzük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, sáfránnyal. Öntsünk rá két deci vizet, morzsoljunk bele egy csirkeleves kockát, csorgassuk bele a mézet és lefedve pároljuk 30-35 percig.

Ha elkészült, mazsolás rizst kínáljunk köretnek hozzá.