Kókuszos répakuglóf

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma a kókuszos répakuglóf receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 280 gr liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipetnyi só, 200 gr cukor, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 2 dl étolaj, 280 gr reszelt sárgarépa, 100 gr kókuszreszelék.

Tegyük egy keverőtálba a cukrot, az egész tojásokat, sót, reszelt citromhéjat, az olajat és a reszelt sárgarépát. Jól keverjük össze. Egy másik edénybe keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Kis adagokban dolgozzuk a tojásos alaphoz. Vajjal kikent és liszttel megszórt kuglófformába töltsük, majd előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük legalább 40 percig.

Forrás: Orgazmus Service

Mielőtt kivennénk végezzünk sütéspróbát, szúrjunk a tésztába egy hurkapálcát, és ha nem ragad rá a massza, biztosak lehetünk hogy átsült a süteményünk.