Mandarinos sárgarépaleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy igazán rendhagyó gyümölcsleves receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 6 közepes méretű sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1 db fahéjrúd, 1 csipetnyi reszelt szerecsendió, félliternyi zöldségleves vagy 1 db zöldségleveskocka, 6 db mandarin kifacsart leve, só.

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, az egész fahéjat, a csipetnyi szerecsendiót és a gyömbért. Addig pároljuk, míg a hagyma üveges lesz. Szeleteljük fel a sárgarépákat, majd azt is tegyük a fazékba. Ízesítsük sóval, majd öntsük fel a zöldséglevessel vagy félliternyi vízzel és a zöldségleveskockával. Addig főzzük, míg a répa puha lesz.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

A végén adjuk hozzá a mandarinok kifacsart levét, forraljuk jól össze, majd vegyük ki a fazékból a fahéjrudat. Merülő mixerrel pürésítsük. Forrón tálaljuk bögrékbe, és dekorálhatjuk egész fahéjjal. Testet-lelket melegítő leves.