Gombás rizspogácsák

Vágólapra másolva!
Szakácsunk ma egy igazán különleges étel elkészítésnek módját ismerteti. Ha elsőre nem tűnik klasszikus pogácsa receptnek, ne ijedjetek meg, bátran próbáljátok ki. Szerintünk megéri.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 szelet baconszalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 db póréhagyma, 2 db egész tojás, 280 gr rizs, 125 gr gomba, 750 ml zöldségleves, 60 gr reszelt parmezán sajt, 30gr liszt, 90 gr zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem zöld, só, őrölt bors.

Tegyük egy lábasba az összekockázott szalonnát. Pirítsuk meg és adjuk hozzá az összevágott pórét, az összezúzott fokhagymát és a gombát. Addig pároljuk, míg a leve elfő, ezután szórjuk bele a rizst. Engedjük fel zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, és ha felforrt, kis lángon pároljuk puhára.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Mikor egy kissé kihűlt, keverjük bele az egész tojásokat, az összevágott petrezselyem zöldjét, a lisztet és a sajtot. Ha túl lágynak találjuk, keverhetünk bele még egy kis zsemlemorzsát is. Vizes kézzel formázzunk fasírt formákat, forgassuk meg zsemlemorzsában, és forró grillen vagy serpenyőben felhevített olívaolajon süssük pirosra.